Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Erika och Albert

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Med ERIKA OCH ALBERT fortsätter Agnes Rask sin berättelse om skärgårdskvinnan Erika (1974) som kom att läsas och älskas av så många.

Erikas liv förändrades med ett slag då maken Axel gick ner sig på isen och drunknade en vintrig ovädersnatt. Och berättelsens första del utmynnade i mörkaste missmod: Vem ville hjälpa en änka med fyra små barn?

Men mitt i den svartaste hopplösheten sträcker någon ut en hand. Och livet går vidare på Utö. Riktigt som förr blir det inte, de svindlande lyckokänslorna hör det förflutna och minnena till. Men Erikas nya livskamrat Albert erbjuder en trofast vardagsgemenskap, det hårda arbetets samhörighet blands skötar och nät i kampen för uppehället på den karga ön långt ute i havsbandet.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Erika seglade med skötbåten över den glittrande fjärden mot Vindön. Det var en strålande sommardag, och luften var fylld av dofter och fågelljud.
Erika suckade.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

174

Språk