Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Liv - var är din tagg?

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Liv - var är din tagg?" är berättelsen om en mans liv, från de tidiga pojkåren upp i ålderdomen. Olle Hedberg gestaltar det i en rad laddade scener. Hans författarskap är förankrat i skarpa analyser av vår egen tids mänskliga fenomen, hans inregistreringar av vart vi kommit och var vi står. Som avslöjare av människans bräcklighet och dårskap har han sällan talat med hetare intensitet än i denna sin nya roman som tidsmässigt täcker hans egen livserfarenhet och i vilken linjen dras från ett tidigt förlorat ungdomsparadis i mellansvensk sommarmiljö till atomålderns lössläppta vanvett. Men samtidigt bryter här en stark ton av positiv övertygelse igenom, av tro om man så vill. Det mänskliga skådespelet är ynkligt, uselt och tarvligt. Men för den som vill se, finns försoning. Den gamla frågan: "Död, var är din udd?" kan formuleras om. Den som övervunnit världen, kan med ett leende låta den glida över i ett förvissningsfullt: "Liv, var är din tagg?"

(baksidestext)

Originalspråk

Textutdrag

Just då han stänger dörren bakom sej kommer det. Han fattar inte genast vad det är fråga om. Då han förstår, reser sej något inom honom: Det får inte hända. Nej. Det får inte hända. Aldrig.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

283

Förlag

Språk