Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dödens plats

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

”Snart ska någon dödas. Det kan ske inom de närmaste timmarna. Vi skulle kunna synkronisera våra armbandsklockor och räkna ner minuterna … Den där lukten känns just nu. Visst gör den? Den är så mäktig, så söt. Så oemotståndlig. Det är dödens doft.”
En anonym telefonröst har flera gånger ringt till polisen i Derbyshire och antytt att ett mord snart kommer att begås. Till en början ser man det mest som ett dåligt skämt, men när en ung kvinna kidnappas och försvinner utan ett spår börjar kriminalinspektör Diane Fry ana att det ligger allvar bakom hoten.
Samtidigt håller kollegan Ben Cooper på att försöka fastställa identiteten på de likdelar man funnit i skogen utanför Edendale. Snart dyker fler och fler kopplingar upp mellan hans och Dianes fall. Men vad är egentligen den döda platsen? Vilka hemska brott har begåtts där? Och ännu värre – vad kommer att hända där om mannen i telefonen gör allvar av sina hot?

(Minotaur förlag)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Steg närmade sig i korridoren. Grova kängor i långsam takt över vinylgolvet. Det här var en människa som inte hade bråttom, en som tänkte på annat - lunchen, arbetspassets slut, oron för ryggvärken, byxlinningen som satt för hårt nu.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

430

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

428

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk