Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Maigrets jul

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Det var en besynnerlig historia hon berättade, den lilla flickan som bodde i huset mittemot Maigret. På själva julnatten hade en främmande man, klädd som jultomte, smugit sig in till henne, lossat på några stavar i parketten och därefter försvunnit. Man kunde ha avfärdat det hela som fantasier, om inte ett påtagligt bevis fanns kvar fårn besöket: en jättestor docka.
Kanske fanns det en naturlig förklaring? Kanske var det flickans avsigkomne far, som skämdes för att hälsa på henne under dagtid? Hennes styvmor ville i varje fall inte göra någon större affär av händelsen.
Motvilligt började Maigret, som tvingats avbryta sitt stillsamma julfirande, att forska i familjens förflutna. Han fängslades alltmer av de många egendomligheter som kom i dagen...

(baksidestext)

- - -

En liten flicka som bor mitt emot Maigret får på självaste julafton besök av en jultomte, som samtidigt som han levererar en jättelik docka lossar på några stavar i parketten och sedan försvinner. Maigret börjar forska i familjens förflutna.

(Atlantis)
Huvudpersoner
Tidpunkt för händelserna
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
99
Förlag
Språk
Lisätietoja
Atlantis, 2017