Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Maigrets jul

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det var en besynnerlig historia hon berättade, den lilla flickan som bodde i huset mittemot Maigret. På själva julnatten hade en främmande man, klädd som jultomte, smugit sig in till henne, lossat på några stavar i parketten och därefter försvunnit. Man kunde ha avfärdat det hela som fantasier, om inte ett påtagligt bevis fanns kvar fårn besöket: en jättestor docka.
Kanske fanns det en naturlig förklaring? Kanske var det flickans avsigkomne far, som skämdes för att hälsa på henne under dagtid? Hennes styvmor ville i varje fall inte göra någon större affär av händelsen.
Motvilligt började Maigret, som tvingats avbryta sitt stillsamma julfirande, att forska i familjens förflutna. Han fängslades alltmer av de många egendomligheter som kom i dagen...

(baksidestext)

- - -

En liten flicka som bor mitt emot Maigret får på självaste julafton besök av en jultomte, som samtidigt som han levererar en jättelik docka lossar på några stavar i parketten och sedan försvinner. Maigret börjar forska i familjens förflutna.

(Atlantis)

Huvudpersoner

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

99

Förlag

Språk

Lisätietoja

Atlantis, 2017