Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Andras ungar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tomaso är en våldsam tioårig pojke som slussats mellan olika fosterhem sedan han sett sin far mördas. Claudia är en blyg flicka på tolv år som är gravid. Lori, sju år, har fått en hjärnskada när föräldrarna misshandlade henne, och hon skäms för att hon inte kan lära sig läsa. Boothe är en autistisk sjuårig pojke som bara kan repetera väderleksrapporten och brottstycken av vad andra säger till honom. Tillsammans utgör de Torey Haydens specialklass och ”Andras ungar” är berättelsen om hur de alla lever upp när de bemöts med känslor som ingen tidigare visat dem.
Torey Hayden är barnpsykolog och har arbetat med specialundervisning för barn med psykiska störningar. Sina erfarenheter har hon skildrat i en rad medryckande och gripande böcker. (Baksidestext, Natur och Kultur, pocket)

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Klassen kom till av sig själv.
det finns en gammal fysisk lag som säger att naturen avskyr tomrum. Den hösten måste naturen ha jobbat för fullt. Det måste ha funnits ett tomrum som vi inte hade lagt märke till, för plötsligt fanns det en klass där ingen klass någonsin hade varit planerad.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

318

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

319

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk