Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

England, England

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den Rupert Murdoch-liknande entreprenören sir Jack Pitman har fått en idé. Vore det inte enklare för turisterna och framför allt för dem som likt sir Jack vill ha deras pengar om England vore mindre? Sagt och gjort. Sir Jack köper loss kanalön Isle of Wight och bygger upp ett England i miniatyr: här återfinns bland annat Buckingham Palace och Stonehenge, Dovers vita klippor och Big Ben allt i naturlig storlek, verkligare än verkligheten. Turisterna kan dessutom se Manchester United spela fotboll, samtala med den lärde Samuel Johnson och se Robin Hood och hans män i Sherwoodskogen. Hela härligheten kallas England, England och affärerna går lysande, medan det riktiga England sjunker in i en evig slummer.
Julian Barnes är som alltid intelligent, elegant och omåttligt underhållande tänk bara på böcker som Flauberts papegoja, En världshistoria i 10 1|2 kapitel och Över Kanalen.

(Forum)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

288

Förlag

Språk

Översättare