Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jag har din boning kär

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
"Regnet faller stilla i vindlös sommar, silande genom björkkronan vid timmerhuset. Dropparna skimrar i den unga kvinnans hår - hon står vid gavelväggen och ser över lindan mot väster. Nyss har solen gömt sig i en molnvägg efter en torr vecka och en het morgon, och vätan är lik en välsignande himmelsk hand över husen och mullen och björken och den ljushylta kvinnan. Från gräs och löv och människohjärtan stiger tacksägelsen mot himlens givmildhet i midsommartiden.
Margareta Jönsdotter förnimmer regnet som en smekning. Denna morgon har hon viss väntat på i alla sina år!
Hon ler."

Tore Nilssons nya roman "Jag har din boning kär" har en ljus början. Men Margareta tvingas lämna sitt hem för att bege sig till spetälskebyn med sin sjukdom. Vi får följa hennes kamp för att komma till rätta med livet bland de andra sjuka. Men kan hon till slut acceptera att avstå från den hon älskar? Kan hon till och med unna mannen hon skulle gifta sig med att få en annan hustru?
Mitt i det svåra kan Margareta dock se att Gud är med henne.

Tore Nilsson, riksdagsmannen från Västerbotten, skriver ett underbart vackert språk. Miljön i boken lever, och Margareta, huvudpersonen, kommer oss personligt nära.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en bok om barmhärtigheten

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

185

Förlag

Språk