Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ödets vingar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Claire och henne man Henri är aktiva i motståndsrörelsen i den lilla belgiska byn Delahaut under den nazistiska ockupationen. När ett amerikanskt plan skjuts ner i närheten av deras bondgård, blir det Claire som får uppdraget att vårda den svårt skadade piloten, Ted. Efter att några tyska vakter mördats tvingas Henri gå under jorden. Ensamma i husets relativa trygghet, avskurna från sina respektive världar, upplever Claire och Ted en passion som är så stark att den tycks kunna uthärda allt. Men krigets verklighet är skoningslös - dess fasor hotar inte bara deras lycka och det ömtåliga hoppet om en framtid, utan hela den lilla byns existens.

Ödets vingar är en gripande, och ibland smärtsamt brutal, berättelse om kärlek, skriven av författaren till Pilotens hustru.

(Månpocket)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

231

Språk

Översättare