Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ingen i världen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tripoli, 1979. Det är en gassande het sommardag. Nioårige Suleiman går till torget för att handla tillsammans med sin mamma. Hans far är bortrest i affärer. Plötsligt får Suleiman syn på en man i svarta solglasögon på andra sidan gatan. Suleiman är säker på att det är hans pappa. Men varför vinkar inte fadern? Och varför kommer han inte hem när han vet att Suleimans mamma är nära att få ett nervöst sammanbrott?

Ingen i världen är berättelsen om en skrämmande tillvaro sedd genom en liten pojkes ögon. En pojke som växer upp i ett samhälle där hans bäste väns far försvinner och sedan avrättas offentligt i den statliga televisionen. Där en mystisk man sitter utanför huset och ställer underliga frågor. Där hans mamma bränner upp en massa böcker när fadern tycks vara försvunnen för alltid.

Med briljans och inlevelseförmåga tar en ny begåvad berättarröst oss med till ett Libyen under Kaddafiregimen, en värld som inte så ofta skildrats i romaner. Ingen i världen är en berättelse om svek och om en pojkes kärlek till sin far.

Hisham Matar är libyer. Han föddes 1970 i New York (där hans far arbetade i FN-högkvarteret) och växte upp i Tripoli och sedan i Kairo. Sedan 1986 bor han i London. Sommaren 2006 var Ingen i världen Englands mest omsusade debutroman och den har sålts till nitton länder.

(Forum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

257

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk