Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Adéle

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Första svenska upplaga 2005 i 2 vol. Första upplaga i denna version 2006.

Adèle är tolv år gammal när hennes lillasyster dör i en olycka. Sorgen blir för mycket för deras mor: Hon ger Adèle skulden för systerns död och överfaller henne med en kniv. När modern läggs in på mentalsjukhus har inte Adèle någonstans att ta vägen och hon förs till ett barnhem. Till en början trivs hon ganska bra, men när den manlige föreståndaren visar henne extra intresse blir de andra barnen avundsjuka. Snart står hon ensam, och allt för sent förstår hon att föreståndaren har planerat det. En natt kryper han ner i hennes säng ... Adèle flyr samma natt. Hon har aldrig träffat sin mormor och morfar, men har en adress som kanske leder till dem. Ensam, skräckslagen och uthungrad vandrar hon den långa vägen till kusten.

ADÈLE är en fängslande berättelse om en ung kvinnas liv i 1930-talets England. Efter en svår barndom möter Adèle kärleken, men gamla familjehemligheter avslöjas och hotar hennes nyfunna lycka.(Damm)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

331, [1]

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

331

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

287

Förlag

Språk

Översättare