Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vit drottning

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Året är 1983 när Lea skrivs in på den psykiatriska avdelningen. Hon lider av en en envis, förlamande trötthet och behöver vila upp sig lite.
Leas långa väg mot självinsikt och tillfrisknande tar henne genom de delar av sig själv, som hon inte riktigt har velat kännas vid. Och under den vandringen lär hon sig så småningom att knyta an igen, både till livet och till andra människor.

Men vad är det egentligen för fel på Lea? Varför är kontakten med hennes familj så ansträngd? Varför beter sig tiden så egendomligt? Och vad är det för grumliga förnimmelser som rör sig i hennes djup ... Är det verkliga minnen, eller bara förvirrade fantasier?

Ylva Brodins har genom sina tidigare romaner fått en växande uppmärksamhet och rönt allt större uppskattning. Hennes fjärde roman är en utflykt in i det okända, bakom de murar där sanningen gömmer sig.
(Författarhuset)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

240

Språk