Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Primavera

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext (Bonniers 1973):

Sibbesönerna heter ett hemlighetsfullt släkte, som mestadels håller sig dolda i Sveriges skogar.
En junidag 1973 invaderade sibbesönerna en storpolitisk konferens på slottet Kyhleholm i Uppland för att bjuda vår statsminister och andra prominenta politiker på sitt hembryggda, magiska öl.
Om den märkliga händelse, dess förspel och följder handlar romanen PRIMAVERA.
Här förekommer också Vera Johansson, poseringsflicka från Tierp, Pentti, finnjävel från Savolaks, greve Kettil Kyhle samt Erik Jerobeam Ahlenius, prästson från Hedeby, överliggare, misslyckad målare och framgångsrik konstförfalskare, människor på en gång olika varandra och identiskt lika... Kanske är de av sibbesönernas släkte.
Jag har skrivit boken med min vanliga, radikalt orena estetik, med snabbt berättartempo, bryska kast mellan realistiska och symboliska plan, mellan grotesk och panik, för att återskapa en verklighetsupplevelse, inte för att "skapa litteratur".
Den som vill skapa litteratur kan möjligen umbära humor, grotesk och fantasteri. Jag kan det inte.
Det finns en besk krydda i mitt öl: en diskussion om konstens villkor i vår tid och vårt samhälle.
Min brygd är för övrigt lika söt och angenäm att dricka som vanligt. Jag önskar ett gott rus och en lätt och tankediger baksmälla.

Sven Delblanc

Genre

Originalspråk

Textutdrag

Spegel, spegel på väggen där...
När jag ser min egen bild i glaset, jag, Erik Jerobeam Ahlenius, nymornad, blek av morgonens ångest, fyrtio år fyllda, den stela grimasen, då tycker jag mig möta en avbild av Marcus Tullius Cicero, sådan han kan ses på marmorbysten i Uffizierna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en konstnärlig berättelse

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

159

Språk