Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Adress Fleshmarket Close

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En man hittas brutalt knivhuggen till döds i en av Edinburghs förorter. Han är av utländsk härkomst och saknar identitetshandlingar. Missmodigt tar sig Rebus an fallet och börjar nysta upp en härva av rasism, mutor och byråkrati men utan att komma närmare mannens identitet.
Samtidigt hittas två skelett i en källare under en pub. När det visar sig att ett av dem är av plast och det andra ett sedan länge saknat undervisningsskelett börjar Rebus och hans närmaste medarbetare Siobhan ana att någon försöker spela polisen ett spratt.
Men tyvärr är skeletten bara ytterligare ett bevis på att när det gäller girighet drar sig vissa personer inte ens för slavhandel.
I Adress Fleshmarket Close måste Rebus ta sig an ett fall som tvingar honom att ifrågasätta både sina egna och poliskårens värderingar. Ian Rankin lyckas med konststycket att ta upp samhällsproblem utan att förlora i spänning vilket gör Adress Fleshmarket Close till omskakande läsning i dubbel bemärkelse.

(Forum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

446

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

467

Förlag

Språk

Lisätietoja

Rebus-sarja