Skeppet flygande Gedda

Typ

sagor, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I sagosamlingen Skeppet Flygande Gedda minns Silja hur pappan berättade om de tre fartygen Gedda, Emanuel och Flygande Svan, som åkte utför en brusande flod och hamnade i Näckrossjön, därifrån inget utlopp fanns...Gedda, Emanuel och Flygande Svan gick under alla tre. Men sedan byggdes Skeppet Flygande Gedda och det är alla pånyttfödda möjligheters skepp; med det seglade pappa Halter och hans vänner hem igen.
Några av samlingens sagor hnadlar om skeppet Sydväst, en liten jakt från Tulavall som färdas vida omkring i Havshäxans hemliga ärnedne. Besättningen är kapten Valle Väderhatt, Jockum Jirumshopp, skeppspojken Schando och katten Fransiska. Iremlin Sandman Lilius berättar också om sin mormors far, sjömannen som alltid såg dansande flickor i drömmen innan det blev storm, om sin mormor som hade skattkammarögon och sig själv när hon var tre år gammal och en julgranskaramell var det vackraste och viktigaste som fanns i hela världen. Baksidestext.
Innehåll:

Jul vid Havshäxans strand
Linblåskog
Ovädershästen
Min röda karamell
Mormors hundar
Gedda, Emanuel, Flygande Svan
Moster Lingon: Skatten på Stavsö
Pappa Halter: Rosa
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

122

Språk