Skeppet flygande Gedda

Typ

sagor, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I sagosamlingen Skeppet Flygande Gedda minns Silja hur pappan berättade om de tre fartygen Gedda, Emanuel och Flygande Svan, som åkte utför en brusande flod och hamnade i Näckrossjön, därifrån inget utlopp fanns...Gedda, Emanuel och Flygande Svan gick under alla tre. Men sedan byggdes Skeppet Flygande Gedda och det är alla pånyttfödda möjligheters skepp; med det seglade pappa Halter och hans vänner hem igen.
Några av samlingens sagor hnadlar om skeppet Sydväst, en liten jakt från Tulavall som färdas vida omkring i Havshäxans hemliga ärnedne. Besättningen är kapten Valle Väderhatt, Jockum Jirumshopp, skeppspojken Schando och katten Fransiska. Iremlin Sandman Lilius berättar också om sin mormors far, sjömannen som alltid såg dansande flickor i drömmen innan det blev storm, om sin mormor som hade skattkammarögon och sig själv när hon var tre år gammal och en julgranskaramell var det vackraste och viktigaste som fanns i hela världen. Baksidestext.
Innehåll:

Jul vid Havshäxans strand
Linblåskog
Ovädershästen
Min röda karamell
Mormors hundar
Gedda, Emanuel, Flygande Svan
Moster Lingon: Skatten på Stavsö
Pappa Halter: Rosa
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

122

Förlag

Språk