Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bultar som ett bläckfiskhjärta

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Bultar som ett bläckfiskhjärta är en språkligt driven dagboksberättelse - en anamnes från 11.11.1990 till 29.9.1991 - om Martin, en tonårspojke som går i skolan och kanske inte mår så bra. I Martins familj finns en mamma, två storebröder och en hund - hunden är mänskans bästa vän när mänskligheten inte är att lita på.

Martins värld är fängslande inte minst för att spänningarna mellan honom och familjemedlemmarna, i synnerhet brodern Petski, skickligt registreras också mellan raderna. Här finns bläcksvart humor och här finns en absolut egen ton - som i sig utgör en del av berättelsen. Det är överraskande och imponerande hur berättelsen just genom sin litterära drivenhet förmår förmedla en känsla av akut verklighet; den går under huden och stannar kvar länge efteråt.

Kira Nalin (f.d. Halsti) blev belönad i Söderströms romantävling 2008.
(Söderströms)
Ämnen och teman
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Ämnesordskedjor
Originalspråk
Textutdrag
Kära dagbok. 11.11.1990
Jag vet att pojkar inte borde skriva kära men jag gör det ändå. Jag litar på att man inte hittar dig fast jag förra natten drömde att Pontus tuggade på dig medan Petski, Daniel och mamma stod bredvid och såg på. Mamma hade en simmössa på huvudet och kanariegula grodfötter.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
111
Språk