Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tio dagar i Fredrikshald

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Hösten 1718. Av det svenska stormaktsväldet återstår endast själva Sverige. Allt annat är förlorat. Men i Karl XII:s huvud tar nya grandiosa planer form, och det ödesdigra fältslaget mot Norge inleds.

Omvärlden följer nogsamt kungens förehavanden och från olika håll anländer nu besökare med de mest skiftande ärenden. Det finns många som vill ha ett snabbt slut på kriget och enigheten är stor om det effektivaste sättet: att mörda Karl XII.

Tio dagar i Fredrikshald är en skickligt sammanfogad historisk äventyrsroman om de dramatiska händelser som ledde fram till det svenska stormaktsväldets definitiva fall. Boken är en fristående fortsättning på Björn Holms upp skattade romaner med karolinermotiv.

(Wahlström & Widstrand)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Samtliga 22 soldater i troppen hade just varit ute i buskarna och kastat vatten. Det var inte det lättaste, särskilt inte i ösregn och på hal, brant klippgrund bevuxen med blöt mossa.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

397

Språk