Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den ätbara kvinnan

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Marian MacAlpin är marknadsundersökare. Det är ett jobb som hon tänker lämna så snart hon kan, det vill säga när hon kan gifta sig med en ung man i karriären och ägna sig åt hem och barn. Då ska hon flytta ifrån väninnan Ainsley som också är akademiker och ägnar sig åt att kolla felaktiga elektriska tandborstar. Det är kärvt på arbetsmarknaden för välutbildade kvinnor.
Marians välordnade, konsumtionsinriktade liv förflyter som hon väntat sig. Hon träffar fästmannen, umgås med akademikerbekanta och småskvallrar med flickorna på kontoret. Men - så en dag skakas hennes tillvaro. Hon identifierar sig plötsligt med det hon konsumerar. Och börjar grubbla över vilka människor som konsumeras av samhället och hur det går till.

Margaret Atwoods roman är kvick och underhållande med många bottnar. Ytterst handlar den om hur man ska bära sig åt för att behålla sitt förstånd och sitt människovärde i ett snävt konsumtionsinriktat samhälle.

(baksidestext)
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
311
Förlag
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk