Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Inte vilken familj som helst!

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Familjen Blossom är en annorlunda familj, som lever litet isolerat. De tre barnen i åldern 7 - 11 år har en väldig lojalitet och sammanhållning sins-emellan. Modern är ofta ute och reser. Fadern är död, men farfadern tar hand om familjen.
Händelserna följer slag i slag redan från början. Yngste sonen vill försöka flyga och tänker starta från uthustaket, ivrigt påhejad av syskonen. Men plötsligt dyker en polisbil upp och de äldre syskonen springer och gömmer sig i skogen. Farfadern har hamnat i häktet för en bagatellartad föreseelse och det är orsaken till att poliserna kommer för att ta hand om barnen.

Det är en bok med humor och värme och en riktigt bra berättad historia.

(baksidestext)

Originalspråk

Textutdrag

Junior stod bredbent och med utsträckta armar på ladans tak. Vingar, gjorda av ståltråd, gamla lakan och häftklammer, hade bundits fast på hans smala armar. Han hade själv konstruerat dem. Munnen var vidöppen och blicken riktad mot ett ställe på andra sidan majsfältet, där han hoppades landa. Det såg ut, som om han bad.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

154

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

149

Förlag

Språk

Illustratör

Första publikation

ja

Språk