Känner du Milly-Molly?

Typ

sagor, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Milly-Molly är den engelska lilla flickan i skär- och vitrandig bomullsklänning som bor i det vackra vita huset med halmtaket. Hon är glad och påhittig och har aldrig tråkigt för hon hittar ständigt nya glädjeämnen. Det är just sådana saker som många barn tycker om, att kamrater kommer och sover över, att förbereda överraskningar eller att få hjälpa de vuxna med deras arbete.
Var och en i hennes stora familj - som består av pappa, mamma, farfar, farmor, farbror och faster - har sina särskilda sysslor att sköta. Milly-Molly själv är särskilt duktig på att springa ärenden, och i den lilla byn finns vad man behöver. Handelsboden för tyger, pepparmyntskulor och andra godsaker, specerihandeln, bagarboden, spannmålshandeln, skolan där lärarinnan bor, smedjan, kyrkan och församlingssalen där man har fest.
Här bor också lilla Susan som är Milly-Mollys allra bästa vän och Billy Blunt som är lite äldre än Milly-Molly.

Milly-Molly-böckerna har blivit klassiker. Känner du Milly-Molly?, den första boken i serien, kom ut i England 1928. Natur och Kultur gav ut den på svenska 1933 och här föreligger den sjunde upplagan femtio år senare. Säkert kan även nutidens barn känna igen något av sig själva i Milly-Molly.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

92

Förlag

Språk

Översättare