Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Och himlens vida väv

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Både den första och den femte och sista delen i Sagan om klanen Otori. - Det är en så kallad prequel, som utspelar sig före Över näktergalens golv. - Lian Hearn berättar här Otori Shigerus historia, från oerfaren klanarvinge till fruktad herre och intrigerande bonde.
Han kommer att döda mig nu och låtsas att det var en olyckshändelse och bli en förrädare precis som Kitano och Noguchi. Otori kommer att störtas och Mellersta landet att gå förlorat.
Shigeru greps av ett raseri som han aldrig känt maken till, så vilt att alla tankar suddades ut. Och ut i tomheten strömmade den kraft han inte anat att han ägde förrän han förstod att han kämpade för sitt liv och allt han satte värde på.
All respekt för Matsunda försvann, all vördnad han känt för den gamle mästaren var borta. Målmedvetet gick han till anfall.
”Och himlens vid väv” är både den första och den femte och sista delen i ”Sagan om klanen Otori”. Det ör en så kallad prequel, som utspelar sig före ”Över näktergalens golv”. Lian Hearn berättar här Otori Shigerus historia, från oerfaren klanarvinge till fruktad herre och intrigerande bonde. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Stegen var lätta, knappt urskiljbara bland höstskogens otaliga ljud - löven som prasslade när de skingrades för nordvästvinden, fjärran vingslag från gäss som flög söderut, ekon från byn långt nedanför - men Isamu hörde dem och kände igen dem.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

585

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk