Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Pojken i resväskan

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Nina Borg är sjuksköterska och har svårt att värja sig mot allt det lidande hon möter i sitt arbete med flyktingar för Röda Korset. När en väninna oväntat hör av sig och ber om hjälp att hämta en väska på Köpenhamns centralstation, finner Nina något hon aldrig kunnat föreställa sig: en liten pojke, naken och neddrogad - men lyckligtvis vid liv.

Hon bestämmer sig för att på egen hand ta reda på vem pojken är och varifrån han kommer. Det visar sig vara ett livsfarligt beslut, som sätter hela hennes tillvaro på spel.

Pojken i resväskan är en prisbelönt kriminalroman i högt tempo som utspelar sig i både Köpenhamns och Östeuropas undre värld. Boken har blivit en internationell succé och placerat sig på bestsellerlistorna i USA. (adlibris)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Ämnesordskedjor

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Hon höll upp spjäldörren med baken medan hon släpade med sig resväskan in i parkeringsgaragets trapphus. Svetten rann nedför ryggen på henne under T-shirten.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

283

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

339

Förlag

Språk

Översättare