Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Elddopet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Året är 1943. Andra världskriget pågår. Romanens huvudperson har avsagt sig ett erbjudande att arbeta som regissör och författare för Folkets Parks Barnteater i Malmö. Ett mystiskt paket med en brevdagbok avsänt från Malmö får honom dock att ändra uppfattning. Han åtar sig arbetet för att samtidigt kunna söka rätt på den verklige avsändaren.
Ingenting är vad det ger sig ut för att vara i denna roman. Brevdagboken, som är skriven på ett hemligt språk, tycks innehålla säkerhetspolitiskt sprängstoff. Under en thrillerartad nattlig bilfärd med sin vän flygmekanikern kommer huvudpersonen i kontakt med den danska motståndsrörelsens illegala post- och flyktingtransporter över Öresund till den skånska kusten.
Barnteaterns gästspel i Köpenhamn utvecklar sig till en kusligt spännande jakt på brevdagbokens avsändare med allt mer invecklade turer där danska samarbetsmän och danska motståndsmän är inblandade. På Tivolis Pantomimteater kulminerar händelserna och huvudpersonen får sitt verkliga elddop.

Åke Hodells nya roman »Elddopet« är en fortsättning på de självbiografiska romanerna »Skratta Pajazzo« (1983) och »Kråksymfonin« (1985).

(baksidestext)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

[roman]

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

312

Språk

Illustratör