Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Aeronauten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En klassisk hjälte!

Conor Broekhart var född att flyga eller rättare sagt han föddes flygande. Inte undra på att han blev den han blev en klassisk hjälte!

I en tid av upptäckter och uppfinningar drömde många om att flyga. Men för Conor var det mer än en dröm, det var hans öde.

En mörk natt på Salteeöarna förstördes hans liv av ett grymt och utstuderat svek. För att rädda sig själv och sin familj och kräva upprättelse måste Conor uppfinna en flygmaskin och bli en aeronaut.

Eoin Colfer är född och uppvuxen i Wexford på sydöstra Irland. Han började skriva redan på låg_stadiet, inspirerad av vikingaberättelser. Eoin arbetade i många år som lärare men fortsatte att skriva på sin fritid. Actionböckerna om det kriminella underbarnet Artemis Fowl har gjort stor succé och han är också författare till bland annat Cosmo Hill parasiterna, Halvmåne detektivbyrå och Legenden om kapten Kråkas tänder.

Eoin bor på Irland med sin fru och två barn. Besök www.eoincolfer.com för att få veta mer om honom.

Redan som barn fascinerades Eoin Colfer av Salteeöarna, två små, karga öar utanför Irlands kust. Han trollbands av ägarens påhitt att utnämna sig själv till furste över öarna och fantiserade om hur det skulle ha varit om det hade varit ett furstendöme på riktigt. Många år senare gav han efter för fantasierna och skrev berättelsen om Conor Broekhart. Ett klassiskt äventyr med hjältar, svek och kärlek som för tankarna till Greven av Monte Christo men som är alldeles sann nästan.

(B. Wahlströms)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

399

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

473

Förlag

Språk