Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jaktturen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Lev, beordrar han i tysthet kaninen. Om du lever är allting möjligt. Det som har gått snett kan rättas till."

Tristan känner försiktigt efter med handen i den mjuka pälsen att pulsen fortfarande slår. Den skadeskjutna kaninen som ligger gömd i hans jaktväska andas svagt. Tristan hade varit motvillig till att följa med på jakten, men Emma hade insisterat. "Det är ett bra sätt att komma in i gemenskapen", hade hon sagt. Men jakten går snett. En man skadar sig allvarligt och Tristan stannar medan de andra går efter hjälp. Under hotet av den annalkande stormen börjar Tristan återberätta scener ur sitt liv för den skadade mannen. Hela tiden är han noga med att hålla kaninen varm och vid liv. Så inleds även ett sällsamt samtal mellan den unge mannen och det intelligenta djuret, som undrar vad det innebär att vara människa.

Med Jaktturen har Agnès Desarthe skapat en våldsam, gåtfull och filosofisk roman, som blivit väl mottagen i hemlandet.

"En mörk allegori och en lysande roman."
LE NOUVEL OBSERVATEUR

"Författaren har med Jaktturen skapat en mycket vacker och filosofisk berättelse som ofta försätter läsaren i villebrådets position."
MARIANNE

(Sekwa)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

163

Språk

Översättare