Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Projekt Påve

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

På en planet vid vintergatans rand arbetade ett egendomligt samhälle av robotar och människor med att skapa ett nytt slags religion. Arbetet gjordes i det väldiga forskningscentrum som kallades Vatikanen, och den nya religionen skulle formas runt en datamaskin med gudalika krafter – Påven.

Tre människor och en utomjordisk varelse började snoka i den välbevarade hemlighet som var Projekt Påve, och upptäckte snart nya och egendomliga hemligheter bakom det väldiga projektet, uråldriga mysterier och en möjlighet att färdas till denna och alla andra religioners centralpunkt – Himlen!

Clifford D. Simaks nya roman vänder med intelligens och bitter humor upp och ner på flertalet föreställningar om religion och religionsutövning. En roman värdig en mästare, med ett oväntat turnerat tema som behandlas med den elegans som gjort Simak uppskattad över hela världen.

(Delta Science Fiction)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

[roman]

Utgivningstid

Sidantal

312

Förlag

Språk

Översättare