Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Juliet, naked

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Humor, musik och kärlek - Hornby när han är som bäst Vad hände egentligen Tucker Crowe? Den frågan har aldrig upphört att sysselsätta Duncan Thomson, trots att det är mer än tjugo år sedan den kände musikern oförklarligt tystnade. Själv ägnar Duncan mesta möjliga tid åt en hemsida tillägnad idolen. Så mycket tid att flickvännen Annie börjar undra om detta är allt relationen har att erbjuda. Annie längtar efter barn och familjeliv, men efter femton är med Duncan inser hon att det kanske aldrig kommer att bli verklighet. När Duncan en dag erkänner att han varit otrogen får hon plötsligt anledning att fatta ett beslut. Det visar sig enkelt och dagen därpå flyttar Duncan ut. Sedan händer det oväntade - Tucker Crowes skivbolag släpper en ny version av Crowes mest kända album. Duncan bestämmer sig för att det är ett mästerverk och skriver en glödande, positiv recension på hemsidan. Annie är dock av motsatt åsikt och kontrar med en mer kritisk recension. Till Annies förvåning för hon gensvar på recensionen - från Tucker Crowe själv. Detta blir inledningen på en mejlväxling med allt större förtrolighet. Och snart börjar Annie ana vad som egentligen ligger bakom Tuckers långa tystnad ... Nick Hornbys nya roman är en varm, humoristisk och inkännande berättelse om ensamhet, besatthet och kreativitet, och om kärlekens överraskande vägar."
Duncan har ett stort intresse: Tucker Crowe och hans musik. Det har visserligen gått tjugo år sedan Crowe oförklarligt tystnade, men det hindrar inte Duncan från att ägna all tid åt en hemsida till idolens ära. I Duncans liv finns också flickvännen Annie. Men efter femton år med Duncan börjar hon undra om hon slösat bort åren.

När skivbolaget oväntat släpper en ny version av Crowes mest kända album får det märkliga konsekvenser. Efter en kritisk recension på hemsidan får Annie kontakt med idolen själv, och en mejlväxling präglad av allt större förtrolighet börjar.

Rappt och infallsrikt, med humor, medkänsla och ett stänk av allvar - Juliet, Naked kommer att älskas av både gamla och nya Hornbyläsare.

(Forum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

357

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

323

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Månpåcket 2011

Första publikation

ja

Språk