Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Idealisten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I riksdagshuset kan vad som helst hända. Till och med mord på svenska politiker.

Carlos Fernandez är en ung politiker med invandrarbakgrund. Tillsammans med den äldre riksdagsledamoten Jan-Olov Pettersson startar han ett upprop mot rasismen. När ett brutalt politikermord sker riktas misstankarna omedelbart mot Sverigedemokraten Carl Struwe och hans anhängare.
Kriminalinspektör Susanne Dahlgren blir ansvarig för att driva mordutredningen, men möter hårt motstånd från manliga kollegor och åklagare.
I samband med utredningen korsas hennes vägar ännu en gång med advokaten Mattias Berglunds. Och den förra justitieministern Gerd Lundin hamnar i en situation där hon måste fundera på hur hon kan vända den uppkomna politiska krisen till sin egen fördel.

En stark uppföljare till Rymmaren som avslöjar spelet mellan politiker, advokater, poliser och åklagare. Ett spel där ingen kan lita på att någon eller någonting är som det ser ut att vara. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

"Då ses vi på Arlanda på torsdag klockan två, se till att passa tiden."
Gerd Lundin slog klubban i bordet och nickade mot riksdagsledamöterna, som satt på båda sidor om det ovala sammanträdesbordet.
Gerd var på gott humör. Hon trivdes i riksdagen. Det var här hon hörde hemma.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

363

Förlag

Språk