Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Robert Ludlums Kassandrapakten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Världens mest fruktade sjukdom, smittkoppor, förklarades vara utrotad 1978. Endast två virusstammar finns bevarade, en i USA och en i Ryssland.
Den topphemliga underrättelseorganisationen Covert One har via en rysk agent fått vetskap om en planerad kupp mot det minutiöst bevakade forskningslaboratoriet i Ryssland där smittkoppsviruset förvaras. I fel händer kan viruset förvandlas till ett biologiskt stridsmedel utan motstycke.
Understödd av Covert One sänds agenten och militärläkaren Jonathan Smith till Ryssland för att försöka hindra stölden. Med de okända motståndarna är flera steg före och kuppen genomförs innan Smith lyckas knäcka koderna till den osannolika komplott som hotar att utsätta världen för en aldrig skådad farsot.
I USA väntar ett antal personer i spänning på att få använda det dödliga viruset till egna syften.
(Baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Vaktmästaren tittade upp när han hörde bilhjul knastra mot grus. Himlen var nästan igenmulen och han hade just bryggt kaffe och vill ogärna resa sig. Men nyfikenheten blev honom övermäktig.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

318

Språk

Översättare