Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den flygande holländaren

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Frederick Marryat, författaren till ”Flygande holländaren” och en rad andra berömda sjöromaner, var själv sjökapten och har som ingen annan skildrat livet till sjöss på segelfartygens tid. När han här har tagit upp sägnen om spökskeppet och dess osalige kapten, som hädade och svor på att han skulle runda Godahoppsudden, även om han måste segla till domens dag, har resultatet blivit en händelserik och spännande roman med stormar och skeppsbrott, där övernaturliga krafter är med i spelet. Och från den stund då Filip börjar söka efter sin far för att försöka bryta förbannelsen, är det högre makter som styr hans öde. (Baksidestext, Niloe, 1982)
Platser för händelserna
Originalspråk
Textutdrag
Den lilla men befästa staden Terneuzen ligger på högra stranden av Schelde, nästan mittemot ön Walcheren. Omkring mitten av sextonhundratalet kunde man i dess utkant se ett litet men vackert hus.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
460
Förlag
Språk
Utgivningstid
Sidantal
314
Förlag
Språk
Översättare
Illustratör
Utgivningstid
Sidantal
234
Förlag
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Utgivningstid
Språk
Utgivningstid
Sidantal
331
Förlag
Språk
Översättare