Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den flygande holländaren

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Frederick Marryat, författaren till ”Flygande holländaren” och en rad andra berömda sjöromaner, var själv sjökapten och har som ingen annan skildrat livet till sjöss på segelfartygens tid. När han här har tagit upp sägnen om spökskeppet och dess osalige kapten, som hädade och svor på att han skulle runda Godahoppsudden, även om han måste segla till domens dag, har resultatet blivit en händelserik och spännande roman med stormar och skeppsbrott, där övernaturliga krafter är med i spelet. Och från den stund då Filip börjar söka efter sin far för att försöka bryta förbannelsen, är det högre makter som styr hans öde. (Baksidestext, Niloe, 1982)

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Den lilla men befästa staden Terneuzen ligger på högra stranden av Schelde, nästan mittemot ön Walcheren. Omkring mitten av sextonhundratalet kunde man i dess utkant se ett litet men vackert hus.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

460

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

314

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

234

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

331

Förlag

Språk

Översättare