Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Förgörarna

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
En ung kvinna misshandlas på en gata i Stockholm. Roland Hassel blir vittne till den grymma händelsen och ingriper till kvinnans försvar. Vem är hon? Förgäves försöker polisen få henne att tala, men hon bara ler tomt.
Kort därefter mördas kvinnan av okända maskerade män – och spåren leder till Ryssland och det ryska maffiaväldet. Det blir Roland Hassel som får uppdraget att resa dit och göra efterforskningar.
I Moskva får han uppleva det öppna våldet. Och i Sverige utvecklas händelserna i svindlande fart. Maffian verkar vara på väg in i landet för att med våldsmetoder, mord och mutor bli en maktfaktor. Ryssarna är totalt hänsynslösa.
Hassel lever farligare än han själv förstår. En grymmare verklighet har han aldrig mött. (baksidestext)
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Originalspråk
Textutdrag
Mannen höjde armen till ett slag och kvinnan hukade sig inte ens en gång, det enda hon gjorde var att undergivet sänka huvudet i väntan på smällen. Näven drämde till på sidan av huvudet strax ovan örat och hon knäade till men föll inte, och det tycktes reta honom. Han grep omilt tag om hennes axel och skakade henne så att jag tyckte jag kunde höra hur tänderna skallrade mot varandra och sedan körde han handknutan rakt i hennes mellangärde. Kvinnan vek sig och han fullföljde misshandeln med en våldsam örfil mot hennes andra öra.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
en Roland Hassel-thriller
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
373
Förlag
Språk