Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Månen vet inte

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kristians farmor har berättat för honom om färgen på ett av månens hav. Kristian vet att det var där hon för flera år sedan hittade en stor sjörövarskuta som hon seglade tillbaka till jorden. Det är bara en av de hemligheter som Kristian delar med sin farmor.
Samtigidt vet Kristian att farmor blir allt äldre och att hon en dag ska dö. Han vet också att han själv kommer att bli större och växa ur barndomen. Kristian och hans farmor är obönhörligt på väg bort från varandra.
Men hemligheterna de delar binder dem ändå samman. Det är hemligheter som finns på gränsen mellan drömmarna och vardagen och de hjälper Kristian att finna sig tillrätta på bägge sidorna om den gränsen. Kristian vet att en dag kommer farmor att vara borta, men kommer hon innan dess hinna låta honom förstå allt det månen inte vet?
Månen vet inte är en barndomsskildring fylld av poesi, humor och vemod. Det är en berättelse om en pojkes väg till insikten att en dag allt går förlorat.
Niklas Rådström, en av sin generations främta poeter, har skrivit en roman med den sällsamma egenskapen att få läsaren att på en gång känna sig glad och ledsen, ensam och mycket lycklig.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

238

Förlag

Språk