Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rivaler

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det inviteras till bal på Huvudgården, för hedersgästen, godsägare Dekedam. Ylva har inte lust att gå dit efter uppbrottet med Simen, men gör det för systerns skull. Oroligt tackar hon ja då farbrodern oväntat ber om en dans - och hon inser ganska snabbt att han har en baktanke med det: -Du ska inte gräva i det förflutna. Allra minst när det gäller förhållandet Mathias och Randine en gång hade. -Du förnekar dig alltså inte, svarade Ylva hetsigt. -Försök inte, sa Mads och ryckte handen till sig. Ett darrande pekfinger hölls varnande framför hennes ögon. -Jag råder dig till att glömma den historien, Ylva. Dina flyttar in på Brandsäther och är till god hjälp på gården, men alla tycker inte om att hon ska vara där fram till födseln är över och rättegången börjar...

Originalspråk

Textutdrag

Harald stirrade misstroget på den gamle suputen, Borgar, som stod framför honom. "Vad ... vad sa du?" Han hörde sin egen röst, men hade ingen kontroll över orden, de bara pressade sig ut.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

221

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk