Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Morfin

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I centrum för Tomas Jacobssons debutroman står Ian, en av cheferna på Spray, och hans flickvän Isabel, som var med och startade tidningen Darling. De är båda i trettioårsåldern och befinner sig mitt i den karusell som handlar om nya media i Stockholm år 2000. Men Ian undrar om det de sysslar med verkligen är rätt, i betydelsen att det skulle vara särskilt viktigt. Han och Isabel ser missnöjt på sin tillvaro och beslutar sig till sist för att ta sig ur ekorrhjulet.
Morfin är en rapp, välskriven och rolig berättelse om IT-bubblan och dess guldgossar. Men samtidigt som den initierat beskriver livet kring Stureplan, på Internetföretag och reklambyråer är det också en stark kärleksroman med en allvarlig, existentiell grundton.

(Wahlström & Widstrand)
Venedig, Paris, Wien, Lissabon, Kairo, Marrakech.

Ian och Isabel skulle kunna bo var som helst. De har pengarna och friheten. Åtminstone nästan. I själva verket sitter de rätt hårt fast i Stockholm och den borgerliga vardagens kontorstillvaro och dagislämning av sonen Max.

Från början hade väl ingen av dem direkt tänkt göra karriär. De råkade bara tidigt intressera sig för något som kallades Internet. Ian började på Spray och Isabel startade en tidning som hon själv ville läsa.

Men karusellen kring nya media snurrar allt fortare, börsen är tokigt och marknaden sjukt skakig. Och trots att det klär sig rätt, bor rätt, äter rätt och reser rätt har Ian börjat fundera över om det de sysslar med verkligen är rätt, i bemärkelsen att det skulle vara särskilt viktigt.

Att vara tillsammans är kanske det enda svaret. Dessutom har de ju så mycket annat kvar att göra, Ian, Isabel och Max. Som att se Sahara.

Tomas Jacobssons debutroman Morfin är en berättelse om kärlek, sex, död, dotcomkrasch, Stockholm och världen.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

"Quelqu'en pour l'aéroport?" frågade en kvinna som kom in i rummet. Ian skulle inte till någon flygplats men hon var så pass vacker och han så pass vilse att han för en sekund fantiserade om hur han tog fram sitt Visakort och började ett nytt liv med henne i en ny stad, ett nytt liv inkognito.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

371

Språk