Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Känn pulsen slå

Typ
faktaböcker
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Vingklippt ängel - tre år senare

I sin nya självbiografiska roman skildrar Berny Pålsson livet som väntade efter barnpsykiatrin och Vingklippt ängel. Livet som vuxen psykiskt sjuk missbrukare. Här hamnar hon mellan stolarna på en resursfattig psyk- och missbruksvård. I sina desperata försök att överleva sjunker hon allt djupare i en nedåtgående spiral av droger, tabletter, alkohol, självförnedring och sexmissbruk.

Minnen från det förflutna jagar henne och bilder ur den tidiga barndomen hinner ifatt henne. Och där finns ett mörker svartare än hon kan stå ut med.

När Jonas kommer in i Bernys liv ställs allting på sin spets. Hon får plötsligt ett liv som är värt att kämpa för, men som hon inser kommer att glida henne ur händerna om hon inte klarar av att bli drogfri, och det svåraste av allt: möta sitt förflutna.


Berny Pålsson är född 1983. Hon bor med sambo och fem katter utanför Stockholm och är sedan två år helt drogfri. Den uppmärksammade debuten Vingklippt ängel (2004) sålde i över 50 000 exemplar och belönades med silverpocket.

(Forum)
Ämnen och teman
Huvudpersoner
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
257
Förlag
Språk