Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Välkommen till himlen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Livet är märkligt. Ena minuten är gamla Mrs Elner Shimfissie uppe i trädet och plockar fikon, och i nästa stund är hon ute på ett äventyr hon inte kunnat föreställa sig och möter folk hon absolut inte väntat sig att se, t ex Ginger Rogers och sin avlidna syster Ida. Där hemma har under tiden hennes överspända systerdotter Norma svimmat, hennes granne Verbena tagit sin tillflykt till Bibeln och vännen Luther kört i diket, och hela stan är slagen med häpnad. Alla utom Tot Whooten som endast oroar sig för att världen ska gå under innan hon hunnit få ut sin pension. Men Elner återvänder från sin tillfälliga vistelse i himlen och har ett och annat att förtälja…

Efter Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café (1992) och En röd liten fågel i juletid (2005) återkommer Fannie Flagg med ännu en charmerande, småfräck, varmt humoristisk och ibland oförställt känslosam sydstatsroman.

(Bonniers)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

362

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk