Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Peter Pan : den röde piraten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den har lästs och älskats i över hundra år. Miljontals barn och vuxna över hela världen har tillsammans med Wendy, Michael och John gjort resan till landet Ingenstans - en magisk plats där allt kan hända. Berättelsen om Peter Pan är en av våra stora klassiker. Men hur gick det egentligen sen? I jakten på en officiell uppföljare utlyste rättighetsinnehavaren Great Ormond Street Hospital i augusti 2004 en internationell tävling. Över hundra bidrag utsattes under det följande året för juryns granskande blickar. Vinnare blev den engelska barnboksförfattaren Geraldine McCaughrean, och det nya verket överträffar alla förväntningar. Helt i J.M. Barries anda, men med en oemotståndligt personlig röst, har McCaughrean skapat ett verk som kommer att leva vidare så länge barndomens drömmar har en plats i våra hjärtan.

"Att släppas loss i landet Ingenstans, beväpnad enbart med en penna, och veta att man går i Barries vördade fotspår, är ett märkligt och skrämmande privilegium. Jag ser det som mitt livs största författaräventyr. Min förtjusning går inte att uttrycka i ord."

GERALDINE MCCAUGHREAN OM ARBETET MED KAPTEN PETER PAN

Geraldine McCaughrean är en av Englands främsta barn- och ungdomsboksförfattare. Med ett register som spänner från bilderböcker till ungdomsromaner har hon vunnit samtliga större utmärkelser, bland dem the Carnegie Medal och the Whitbread Children's Book Award. Hennes böcker finns översatta till 23 språk världen över. Geraldine McCaughrean bor i Newbury med sin man John och sin 16-åriga dotter Ailsa. Hon beskriver sig själv som plågsamt blyg och sina böcker skriver hon för hand i ett anteckningsblock, sittande i familjens orangeri.

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

310

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

270

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör