Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kvinnor

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Eva Einarsdottir flyttar hem till Reykjavik efter att ha bott i New York i många år. Hon har fått låna en lägenhet i ett hypermodernt höghus av en kvinna som sägs vara på resande fot. Trots att Eva har all tänkbar lyx i bostaden känner hon sig inte bekväm. Det är något klaustrofobiskt över det hela; hissen som går direkt upp till lägenheten, en branddörr som är dold och portvakten som verkar iaktta allt hon gör. Och ovanför sängen i sovrummet finns ett märkligt ansikte ingjutet i väggen. Sakta men säkert börjar Eva inse att ingenting är som hon trodde och att hon är fångad i något obeskrivbart som hon inte kan ta sig ur.

Kvinnor är en skrämmande skildring av vår nutid och kvinnors utsatthet och romanen uppmärksammades stort av såväl kritiker som läsare när den kom ut på Island 2008.

(Natur & Kultur)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

270

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja