Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kärlek som befriar

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kalifornien, 1850. En tid då män sålde sina själar för en påse med guld och kvinnor sålde sina kroppar för en plats att sova på. Angel förväntar sig inget annat än svek från män. Såld till prostitution som barn, överlever hon genom att hålla sitt hat vid liv. Vad hon hatar mest är männen som utnyttjar henne och som lämnar henne tom och död inuti.

Sedan möter hon Michael Hosea. En man som söker sin Faders hjärta i allt han gör.
Michael Hosea lyder Guds kallelse att gifta sig med Angel och älska henne ovillkorligt. Långsamt, dag efter dag, utmanar han Angels bittra förväntningar och trots hennes motstånd börjar hennes frusna hjärta att tina. Men med hennes oväntade upptinande kommer överväldigande känslor om ovärdighet och rädsla. Angel flyr. Tillbaka till mörkret, bort från sin makes starka kärlek, livrädd för sanningen som hon inte längre kan förneka: Hennes slutliga räddning måste komma från Honom som till och med älskar henne mer än Michael Hosea gör … från Honom som aldrig kommer att släppa taget om henne.

En kraftfull återberättelse av Bibelns Hosea. Kärlek som befriar är en livsförändrande berättelse om Guds ovillkorliga, frälsande, befriande kärlek.

(KM & Borneling)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Alex Stafford var precis sådan som mamma hade beskrivit honom. Han var läng och mörk - ja, Sarah hade aldrig sett en så vacker människa. Till och med i sina dammiga ridkläder och håret fuktigt av svett liknade han prinsarna i sagorna som mamma brukade läsa. Sarahs hjärta slog vilt av glädje och stolthet. Ingen av de andra papporna hon hade sett i mässan kunde mäta sig med honom.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

540

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

460

Språk

Översättare