Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I Babylon

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Babylon är på samma gång släktkrönika, sagosamling och ”skräckroman” – djupt förankrad i judisk tradition och historia. Den utspelar sig i ett kråkslott någonstans i östra Nederländerna under några dagars snöstorm. Dit kommer Nathan Hollander, sagoboksförfattare i femtioårsåldern, tillsammans med sin unga brorsdotter och litterära agent Nina. Nathan har fått i uppdrag att skriva en biografi över sin farbror Herman som avlidit pikant-erotiskt.

Herman har ägt huset men sällan bott i det. Det visar sig vara en labyrint, en sinnrikt konstruerad fälla som kan föra tankarna till ”Fångarna på fortet” eller ett finurligt dataspel. Där finns dessutom ett rejält proviantförråd: alltsammans är antagligen arrangerat av Ninas far, den försvunne sektledaren Zeno. Därtill kommer att Nathan ständigt hemsöks av sina förfäder Chaïm och Magnus Levie, de judiska klockmakarna som någon gång på 1600-talet anträdde sitt Exodus från de litauiska skogarna, via Tyskland till Holland.

(Natur och Kultur)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

460

Språk

Översättare

Första publikation

ja