Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Strandsvall

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Strandsvall bygger på minnen från Christoffer H. Ericssons barndom. Läsaren får följa med författarens unga år i hemmavatten, på villors bryggor, på holmar i nyländsk skärgård och i båtar. Minnen från Granö, Porkala, Brändö, Nyländska Jaktklubben och sjöbodar präglas av ett brinnande intresse för havskultur och skärgård. Ericsson seglar på egna båtar i skärgårdslederna under 1930-talets fredliga år, skildrade såsom år av lycka innan världskriget hösten 1939 svepte in över stränder och hav. Avsnittet om ångbåtar och i kontrast krigsminnen om minor kompletterar helhetsbilden fram till 1940-talet.

Allt detta minns författaren och skildrar miljöer samt personer stämningsfullt med en sakkunskap och underhållande detaljrikhet som ingen kan överträffa. Strandsvall kan ses som en fortsättning på Vindslitet, som utkom 1942 på Söderströms och 2004 som nyutgåva på Litorale.

Christoffer gläder vänner av skärgårdslitteratur genom att skriva en fortsättning på bestsellern Vindslite. Än en låter Christoffer sina trogna läsare få njuta av hans detaljkännedom och outsinliga minne, och han leder läsaren från 1920-talet till 1940-talet genom skärgård och strand.

Alla kapitel har illustrerats med Christoffers egna verklighetstrogna tuschteckningar.
(Litorale)
Personer, aktörer
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
minnen från båtar, bryggor och badhus
Utgivningstid
Sidantal
142
Förlag
Språk