Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Livsdyrkarna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Livsdyrkarna utgör en fristående fortsättning på fjolårets succésbok, Bröderna i Klara, som handlar om de litterära bohemernas liv under 30-talets första år. Den nya romanen rör sig i en helt annan miljö, fast i huvudsak samma personer uppträder i den: den sorglöse bohemen Fabian Fallin, skalden och kritikern Nils Göing, deras kolleger och generationskamrater Emil Sand och Bertil Mörk och naturligtvis författarens eget alter ego, Elon Park, som nu gör sin första köpenhamnsresa tillsammans med Fabian Fallin och Nils Göing och sedan söker finna sig tillrätta i storstadens miljö som freelancer och lyrisk journalist. Genom Bertil Mörks förmedling kommer han ut i den sömländska skärgården i närheten av Trosa. Där uppstår en hel koloni av unga skalder och författare, som alla slår sig ned på små blommande syrentorp och lever ett fritt och otvunget liv ensamma och tillsammans. Fester och utflykter avlöser de långa perioderna av intensivt litterärt skapande och vid höstens ankomst återvänder alla till staden med manuskript till nya böcker med sig. På torpet finns också skalden och surrealisten Bengt Dandy, den unge grafikern Sven Höjdberg och hans unga maka samt den varma, livshungriga Marja, som blir Elon Parks hustru.

Erik Asklund har med denna nya roman velat skildra en kort epok som har kallats "de litterära torpens tid" under några hektiska lyckliga år i mitten av 30-talet innan krigets slagskugga och oron ute i världen sprängde denna "idyll under åskmoln".

(baksidestext)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

332

Språk