Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mjölnardansen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den populära släktkrönikan om familjen Poldark har tagit steget in i ett nytt sekel. Napoleon börjar möta sina avgörande motgångar, främst i Ryssland. Europa kan dra andan, och även i Cornwall, i kretsen kring familjen Poldark, hoppas man på framtiden.
Men orosmoln saknas inte. Ross och Demelza bevittnar hur deras dotter Clowance slits i sin kärlek till en man med andra värderingar än dem hon är uppfostrad med. Sonen Jeremy har bekymmer med de uppfinningar för gruvdriften som han satsar allt på. Ross ser också tecken på att den bittra fiendskapen mellan Poldarks och Warleggans kommer att gå vidare till nästa generation.
Mjölnardansen är en urgammal danslek som dansas i par med en udda "mjölnare". Den tas upp en kväll av de muntra gästerna på en bal hos George Warleggan och hans nya hustru, den vackra och självrådiga lady Harriet. Den dansen råkar också inleda de händelser som drabbar familjen Poldark på Nampara.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

557

Förlag

Språk

Undertitel

en roman från Cornwall 1812-1813 : [historien om familjen Poldark]

Utgivningstid

Sidantal

465

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk