Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Hur ska jag orka?

Typ
faktaböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
"Vi möttes i mitt samtalsrum. Hon beskrev hur hon tog hand om sin demenssjuke man. Hur hon dag efter dag hjälpte honom att klä på sig på morgonen, hjälpte honom att klara dagens alla bekymmer och hjälpte honom i säng på kvällen. Sedan suckade hon och sa med eftertryck: -Jag orkar inte en dag till! Hur ska det gå med allt? Hur ska det gå? Jag svarade inte, och hon fortsatte: -Men jag måste, jag bara måste klara det, det finns ju ingen annan som kan göra det."

Lars Björklund mötte i sitt arbete som sjukhuspräst inte bara sjuka människor - alla de som finns runt den som är sjuk, eller bara gammal, är också i en utsatt situation. Under de senaste åren har han träffat ännu fler av dem vid föreläsningsdagar för anhörigvårdare. "Hur ska jag orka?" är en bok skriven för alla anhörigvårdare men också för dem som möter familjer och ensamma människor i vård och omsorg. Vad gör man när ansvar för, beroende av och kärlek till en annan människa blir en alldeles för tung börda?

"Ensamma klarar vi inte så mycket. Vi behöver varandra, och vi behöver hitta praktiska lösningar som kan hjälpa oss med det som har blivit vårt ansvar. Vi behöver också hitta ord och tankar för det svåra."

(Baksidestext)
Personer, aktörer
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
en bok om att vårda en anhörig
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
114
Språk