Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

(O)planerat bröllop

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Succé i England!

"Harry och Ranjit väntade på mej. Väntade på att skjutsa mej till Derby, till ett bröllop - mitt bröllop. Ett bröllop jag inte hade bett om, som jag inte ville vara med om, med en tjej jag inte kände... Om dom bara hade brytt sej om att öppna ögonen så skulle de ha sett mej: sjutton år, arg, upprörd men fast besluten. Fast besluten att göra min grej, att välja min egen väg i livet."

Manny försöker frigöra sig från gamla traditioner och från sin familjs förväntningar, han vill vara sig själv och göra som han vill.

(o)planerat bröllop utspelar sig i Storbritannien och Indien, det handlar om generationsklyftor och om mötet och krockarna mellan västerländsk och österländsk kultur. Det är rappt, roligt och man kan inte sluta läsa.

Bali Rai är född 1971, bosatt i Leicester, Storbritannien. Han är av indisk härkomst, men (o)planerat bröllop är inte självbiografisk, bara till viss del. Boken är hans debut och han håller som bäst på att skriva en uppföljare. Bali Rai är Englands nya stjärnskott på den litterära himlen och (o)planerat bröllop håvar in pris efter pris.

"Ett briljant exempel på nyskapande berättande." Bookseller Översättare: Olov Hyllienmark Läsarålder: från 14 år. (Rabén & Sjögren)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

301

Förlag

Språk

Översättare