Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dagar i tystnadens historia

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Merethe Lindström till­delades i år Nordiska Rådets pris för sin roman Dagar i tystnadens historia som kom ut på norska i fjol. Romanen skildrar ett äldre gift par och den tunga tystnad som fyller deras liv och samliv. Med en oerhörd känsla för det till synes enkla och betydelselösa i tillvaron, avtäcker Merethe Lindström de stora hemligheter som äktenskapet vilar så tungt på. Mannen, Simon, tiger om nazisternas förföljelse av hans familj när han var barn, hans hustru Eva om ett oönskat barn hon lämnade bort för adoption när hon var en ung kvinna. För en tid hjälper Marija, en lettisk kvinna, makarna att stå ut med tystnaden. När hon plötsligt försvinner måste de hjälpa sig själva. (adlibris)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Textutdrag

Det var jag som släppte in honom.
Inkräktaren kallade jag honom senare, men han bröt sig inte in. Han ringde på som vem som helst kunde ha gjort, och jag öppnade dörren. Det gör mig fortfarande orolig när jag tänker på det. Egentligen är det kanske det som plågar mig mest. Han ringde på, jag öppnade.
Så vanligt.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

200

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk