Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hornet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Han var sin generations störste saxofonist. Edgar Pool var namnet, men det använde ingen - inte om de kände till något om jazz. Nej, han var helt enkelt 'Hornet' för alla som någon gång hört honom eller hört någonting om honom. Och för de yngre, musiker och andra, blev han till slut i det närmsta en myt - ända tills den natten då Walden Blue kom.
Den här berättelsen börjar med den natten - tidig morgon under just de där blå timmarna före själva gryningen, timmarna då jazzmusikerna på allvar släpper sig lösa. Nattklubbsdörrarna har stängts, publiken har gått hem; då börjar de verkliga högtidsstunderna, när männen spelar ut om sin egen kärlek och sin egen sorg. 'Hornets' musik återspeglade hans egen sinnesstämning den där morgonen; drucken, bitter, ångesfull, varje ton han spelade gycklade med honom. Kanske var det därför en ung, lång, saxofonist med namnet Walden Blue gjorde det som ingen annat hade gjort före honom, eller ens tänkt göra. Han utmanade 'Hornet' - och blåste ut honom.
Edgar nådde med sitt instrument under de kommande tjugofyra timmarna längre än någonsin tidigare - han nådde toner som rev upp alla som hörde dem, intensiva, outhärdliga, genomträngande toner som han tidigare inte ens själv trott sig om att kunna få fram. Under timmarna som föregick dem får läsaren se allt om Edgars liv i minnets spegel så som han själv, hans vänner och hans kvinnor som älskade honom, kommer ihåg åren och händelserna som var bakgrunden till den lysande och tragiska karriären.
Hornet är en autentisk och stark roman om jazzens värld.

(text från omslagsfliken)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

296

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk