Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gud är engelsman

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Gud är engelsman inleder R F Delderfields makalösa trilogi om familjen Swann.

I 1860-talels England var den industriella revolutionen ett faktum och alla möjligheter låg öppna för en handlingskraftig man. En man som Adam Swann, den brett upplagda familjeromanens fascinerande, kloka och oförbränneliga huvudperson. Han har förstås lite hjälp av turen också. Startkapitalet ligger i packningen när han kommer hem till den nya tidens London från striderna i Indien och definitivt har lämnat soldatlivet. Och ännu större tur har han när han under en ridtur på heden hittar en flicka i krinolin på flykt undan en ovälkommen friare: Henrietta Rawlinson som blir hans hustru. Deras kärlek som håller livet ut är en av många röda trådar. Deras imperium är det stora transportföretag som så småningom med hästar, kärror och foror ska genomkorsa hela landet.
Historiska händelser ger den dokumentära, intressanta och väl utnyttjade bakgrunden till fantasierna, som i sin tur ter sig oerhört levande med alla vältecknade personer. En romansuccé mätt med internationella mått. (baksidestext)

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

De dök fram ur dammolnen i en enda kompakt, flyende massa, kavalleri och fotfolk om vartannat, men utan någon som helst militär formering, en mobb av väpnade myterister utan annan tanke i huvudet än att rädda sig undan galgen eller Högländarnas bajonetter, vilka hade stormat staden i gryningen och vid det här laget kämpat sig fram till närheten av Ranees palats.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

390

Förlag

Språk

Lisätietoja

[Ny utg.] Askild & Kärnekull, 1979

Första publikation

ja

Språk