Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Urchin och de dansande stjärnorna

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En natt när stjärnorna dansar kommer något vitt farande genom luften och dunsar ner på stranden. Det är inte en stjärna – det är en alldeles nyfödd ekorrunge. Och det sägs att varje stjärndans betyder att viktiga saker är på gång …

Ekorrungen Urchin växer upp på Dimslöjornas ö. Han har just blivit page hos Crispin, en av öns tre kaptener, när slottet skakas av mordet på den lille prinsen. Ekorrar, uttrar, mullvadar och igelkottar har levt i fred på ön i många år. Vem kan vilja kungafamiljen något ont?

Livet på slottet blir inte vad Urchin hade trott. När ondskan tätnar alltmer sätts hans mod på prov. Han måste hitta mördaren! Och han måste hjälpa sina vänner, som plågas under lagar och påbud som hotar de minsta och svagaste. Men kan han avslöja mördaren och rädda igelkotten Skruttis innan han själv röjs ur vägen?

Urchin och de dansande stjärnorna är första delen i M I McAllisters serie Berättelser från Dimslöjornas ö. Läs också Urchin och Hjärtstenen, Urchin och den försvunna arvingen och Urchin och korparnas krig!

(Libris)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

292

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

375

Förlag

Språk

Lisätietoja

Första delen i trilogin Berättelser från Dimslöjornas ö