Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Avvägar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Avvägar är en mörk och intensiv skildring av en ung mans liv i ”det andra Amerika”. Vi befinner oss i vid sidan av allfarvägen i Pennsylvanias bergstrakter, bland nerlagda gruvor och människor ”som har vapenskåp i stället för bokhyllor i vardagsrummet”. Berättare är 19-årige Harley, har står ensam som familjeförsörjare med tre små systrar efter att fadern har blivit skjuten till döds av deras mor. Det ligger mörka familjehemligheter, våldsamma erfarenheter och psykologiska trauman bakom vad som har skett. Gradvis nystas det egentliga händelseförloppet upp både inför Harleys och läsarens ögon. Det förflutna kommer att också att spela in i Harleys förhållande till den melankoliska Callie, den kvinna som han inleder ett hett och hopplöst förhållande med.

Romanen är spännande, våldsam och frispråkig, men mitt i allt det brutala finns det en sorts vildsint humor. Harleys person är både frånstötande och djupt rörande, men både han och hans systrar engagerar läsaren oupphörligt.

Den amerikanska utgåvan har blivit en mycket stor framgång, inte minst genom lansering via Oprah Winfreys bokklubb.

(Natur och Kultur)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

318

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk