Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

...Och de vita skuggorna i skogen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

- Litar du inte på mig? Det måste du!
Carolin hade anförtrott mig en hemlighet, bara jag fick veta den. Var den sann måste den förändra mitt liv. Det ansåg jag.
Men tänk om alltsammans bara var teater!
Carolin var jungfru hos oss, och en gång hade hon föreslagit att vi skulle "ge oss ut och tjäna piga ihop." Det var ett bra sätt att lära känna henne, så jag frågade om hon menat allvar med det. Det hade hon och vi sökte alltså plats tillsammans.
Vi kom till slottet Rosengåva och där mötte vi Arild och Rosilda. De var tvillingar, något äldre än vi, och hade levt hela sitt liv isolerade i detta bisarra slott.
Carolin blev hänryckt. Rosengåva tilltalade hennes sinne för teater, och hon lyckades snart trollbinda hela sin omgivning. Men inte kom vi två varandra närmare. Det hände så mycket annat på Rosengåva som blev viktigare för Carolin...
Det var år 1912.
Nu var jag fjorton år.
Carolin sexton.

(baksidestext)

- - -

Carolin, familjens gåtfulla jungfru, är alltså hennes syster! Berta pendlar mellan övertygelsen att Carolin talar sanning och förtvivlan över att kanske ha blivit lurad.
Carolin gör det inte lättare för Berta. Hon spelar ut sin underdånighet som aldrig förr. För Berta känns det outhärdligt att se Carolin spela tjänsteande hos sin egen far och sina syskon. Deras hemlighet gör situationen alltmer ohållbar. Carolin och Berta kommer överens om att fara sin väg för att söka plats tillsammans.

(Bonnier Carlsen)

- - -…och de vita skuggorna i skogen pendlar Berta mellan övertygelsen om att Carolin talar sanning och förtvivlan över att kanske ha blivit lurad. Carolin gör det inte lättare för Berta. Hon spelar ut sin underdånighet som aldrig förr. För Berta känns det outhärdligt att se Carolin spela tjänsteflicka hos sin egen far och sina syskon. Deras hemlighet gör situationen alltmer ohållbar. Tillsammans åker de till det mystiska slottet Rosengåva för att vara sällskapsdamer åt tvillingarna Arild och Rosilda. Först tycker Berta att det ska bli skönt att slippa allt hemlighetsmakeri. Men Rosengåva döljer sina egna hemligheter.

SKUGGSERIEN är Maria Gripes mest älskade svit och består av Skuggan över stenbänken [1982], ...och de vita skuggorna i skogen [1984], Skuggornas barn [1986] samt Skugg-gömman [1988]. De ingår alla i Modernistas hyllade satsning på en omfattande återutgivning av Maria Gripes författarskap. Precis som vid utgivningen av Antoine de Saint-Exupérys Den lille prinsen så restaureras originalillustrationerna omsorgsfullt och varsamt med digital teknik. Böckerna är bundna i halvklotband med olikfärgade ryggar, tryckta på 100-grams premiumpapper och stor hänsyn har tagits till att ge Maria Gripes böcker den dräkt de förtjänar.


(Modernista)

- - -

Andra delen. Forts. på Skuggan över stenbänken. Följ. delar : Skuggornas barn och Skugg-gömman.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

294

Språk

Utgivningstid

Sidantal

342

Förlag

Språk

Översättare